ATROPIN SULFAT ONFARMA 0,5 MG / 1 ML ENJEKSIYONLUK COZELTI (10 AMPUL)

KT: Kullanma talimatı için tıklayınız (Hastalar için)
KUB: Kısa ürün bilgisi için tıklayınız (Hekimler için)
Etkin madde:atropin
ATC: ATC SINIFLAMASI - A - SİNDİRİM SİSTEMİ VE METABOLİZMA
A03 GİS FONKSİYONEL HASTALIKLARINDA KULLANILAN İLAÇLAR
A03B BELLADONA VE TÜREVLARİ
A03BA Belladona (amino)
A03BA01 atropin
SB.atc:A03BA01
Reçete Durumu:Beyaz Reçete ile satılır.
İlaç Firması: ONFARMA İLAÇ SANAYİ LTD.ŞTİ.
Barkod :8680202600226
Satış Fiyatı: 91.57 ₺

Sitemizde ilaç satışı yapılmamaktadır.
İlaç fiyatlarının belirtilmesi Akılcı İlaç Kullanımına katkı amaçlıdır.
İlaç fiyatları TC Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından haftalık olarak yayınlanan listelerden alınmıştır.
Belirtilen ilaç fiyatı eczaneler için önerilen satış fiyatı olup değişkenlik gösterebilir.
Fiyatlar güncellenmemiş olabilir.

Son Güncelleme:17 Mart 2024
Paylaş:

atropin Etkin Maddesi Hakkında Kısa Bilgi

Antikolinerjik ve spazmolitik etkisinden dolayı - Vagal etkinliğin artışına bağlı bradiaritmilerde, - Ameliyat esnasında ortaya çıkabilen bradikardi, hipotansiyon ve aritmiler gibi vagal etkilerin giderilmesinde, ayrıca kardiyopulmoner canlandırmada, - Anestezi sırasında solunum yollarının ifrazatlarını azaltmak ya da önlemek için (preanestezik medikasyonda antisialagog olarak), - Pilor, ince barsak ve kolon spazmlarında (irrite barsak sendromu),- Uretra ve safra koliklerinde - Kolinesteraz inhibitörlerinin (neostigmin, pridostigmin, pilokarpin gibi), muskarin (İnocybe ve Clitocybe türü mantar zehirlenmelerinde) veya organofosfat pestisitlerin toksisitelerinin tedavisinde antidot olarak kullanılır.
Kontrendikasyonlar ; Obstrüktif gastrointestinal hastalıklarda : Piloroduodenal stenosis, achalasia, kardiyospazm, paralitik ileus, intestinal atoni (özellikle geriatrik hastalarda), ülseratif kolit ve toksik megakolon, gastroesofageal refluks ve hiatus hernisinde, Mesane boynu obstrüksiyonu, prostat hipertrofisi, atonik veya hipotonik mesane, diğer obstrüktif üropatilerde, Dar açılı glokomda (geniş açılı glokomda miyotiklerle birlikte kullanılabilir), Tirotoksikoz ve kalp yetmezliğine bağlı taşikardilerde, Akut kanama nedeniyle kardiyovasküler sistem instilatesi olanlarda, Atropin ve belladonna alkaloidlerine karşı hipersensitivitesi olanlarda kontrendikedir.

Yan etkiler; ağız kuruluğu, bulanık görme, siklopleji, midriyazis, fotofobi, idrar tutukluğu, taşikardi, konstipasyon...

Bu sitede ve verilen linklerdeki bilgilerin eksik, hatalı veya güncellenmemiş olmasından ve uygulanmasından oluşacak zararlardan site sahibi sorumlu tutulamaz. İlaç kutusunda bulunan prospektüsler daha geniş ve güncellenmiş bilgi içerirler. Lütfen doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız !

ATROPIN SULFAT ONFARMA Hakkında Kısa Bilgi

ATROPIN SULFAT ONFARMA 0,5 MG / 1 ML ENJEKSIYONLUK COZELTI (10 AMPUL), ONFARMA İLAÇ SANAYİ LTD.ŞTİ. firması tarafından üretilen, bir kutu içerisinde 10 adet 0.5 MG atropin etkin maddesi barındıran bir ilaçtır. ATROPIN SULFAT ONFARMA , piyasada 91.57 ₺ satış fiyatıyla bulunabilir ve Beyaz Reçete ile satılır. İlacın barkod kodu 8680202600226 dir.

ATROPIN SULFAT ONFARMA , ATC sınıflamasının A - SİNDİRİM SİSTEMİ VE METABOLİZMA kategorisinde ve A03 GİS FONKSİYONEL HASTALIKLARINDA KULLANILAN İLAÇLAR sınıfında bulunur. TİTCK listesindeki ATC kodu A03BA01 ve ATC adı atropine dır. İlacın 27 adet eş değer ilacı bulunur.

ATROPIN SULFAT ONFARMA hakkında daha fazla bilgi edinmek için hasta kullanma talimatını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Hekimseniz, kısa ürün bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.



Aynı etken maddeyi içeren bir farklı ilaç:

İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.