Yeni COVID Varyantları

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Birleşik Krallık'ta görülen koronavirüs varyantının daha ölümcül olabileceği konusunda uyardı. O zamandan beri Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok ülkede bulunan yeni varyantın orijinal koronavirüsten çok daha bulaşıcı olduğu biliniyordu. Washington Post'un bildirdiğine göre, bazı çalışmalar %50 ila %70 daha fazla bulaşıcı olduğunu öne sürüyor.

Johnson BBC News'e şunları söyledi; "Daha hızlı yayılmaya ek olarak, şimdi yeni varyantın - ilk olarak Londra'da ve [İngiltere'nin] güney doğusunda tanımlanan varyant - daha yüksek bir ölüm oranıyla ilişkili olabileceğine dair bazı kanıtlar var gibi görünüyor. İngiliz hükümetinin baş bilimsel danışmanı Sör Patrick Vallance, verilerin henüz güçlü dolmadığını bildirdi. İlgili gelişmeye rağmen Johnson ve Vallance, erken kanıtların mevcut aşıların orijinal virüse ve yeni varyantlara karşı etkili olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Post, verilerin İngiltere'deki 60 yaş ve üzerindeki 1000 erkek arasında orijinal virüsün 10 kişiyi, yeni varyantın 13 veya 14 kişiyi öldüreceğini gösterdiğini belirtti. Bu, yaklaşık %30 daha fazla ölüm oranı demektir.

İngiliz varyantına ek olarak, Güney Afrika ve Brezilya'da keşfedilen yeni mutasyonlar da yakından izleniyor. Bu hafta, yeni bir çalışma, COVID-19'a sahip olan veya aşılanmış kişilerin hala Amerika Birleşik Devletleri'nde henüz tespit edilmemiş olan Güney Afrika varyantı ile enfekte olabileceğini öne sürdü. Güney Afrika'daki Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nde doçent olan kıdemli çalışma yazarı Penny Moore, CNN'e "Sanırım alarma geçmeliyiz" dedi. Ekibinin sonuçları ön baskı sunucusu BioRxiv'de yayınlandı ve henüz hakem tarafından değerlendirilmedi.

Duke Üniversitesi Tıp Merkezi'nden virolog David Montefiori, CNN'e, "Penny'nin verilerine dayanarak, aşının bir şekilde daha az etkili olması muhtemel, ancak ne kadar daha az etkili olduğunu bilmiyoruz" dedi. "Bu, bağışıklık tepkisinden kısmen kaçınan ve aşıdan kısmen kaçan bir varyant hakkında ilk kez endişeleniyorum." Her iki uzman da insanların hala aşı olması gerektiğini vurguladı. Virüsün diğer formlarına karşı son derece etkilidir ve yeni varyantlara karşı hala bir miktar koruma sağlayacağını düşünüyorlar.

Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 25.01.2021

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Beyninizi Zorlayan İş, Yaşlandıkça Zinde Kalmanıza Yardımcı Olur

Yeni bir çalışma, zihninizi zorlayan işlerin beyninizin daha sağlıklı bir şekilde yaşlanmasına yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Norveç Oslo Üniversitesi Hastanesi'nden araştırmacı Dr. Trine Holt Edwin: "yaşamın farklı a�... Devamını oku



ABD Tüberküloz Vakaları Son On Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüberküloz vakaları artıyor ve 2023'te bildirilen enfeksiyonların sayısı son on yılda görülen en yüksek sayı olacak. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin yaptığı araştırmaya göre kırk ... Devamını oku



Dikkatli Okuma Nedir ve Beyninize Yardımcı Olabilir mi?

Hiç kendinizi bir kitaba kaptırıp şu anda içinde bulunduğunuz zaman ve mekan algısını tamamen kaybettiğiniz oldu mu? Houston Baylor Tıp Fakültesi'nden Dr. Samantha Henry, bu deneyimin zihinsel sağlık açısından gerçek faydalar sa�... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.