Vitamin Takviyeleri

Milyonlarca insan kalp hastalığı ve kanseri savuşturma umuduyla her gün vitamin ve takviye alıyor, ancak yeni bir rapor bu stratejiyi destekleyen kanıtların büyük ölçüde eksik olduğunu ortaya koyuyor.

Günlük multivitaminin kanser riskini biraz azaltabileceğini gösteren bazı araştırmalar olsa da, büyük resim, takviyelerin kalp hastalıklarını ve kanseri önlemeye yardımcı olabileceğini söylemek için yeterli kanıt bulunmadığını gösteriyor. Bununla birlikte, beta karoten takviyelerinin, özellikle yüksek risk altındaki kişilerde akciğer kanseri riskini artırabileceğini ve ayrıca kalp hastalığından ölme olasılığını artırabileceğini belirtmek için yeterli kanıt var. Dahası, E vitamini kanser veya kalp hastalığı önleme yararları sağlamaz. Bunlar, önleyici sağlık sorunları hakkında düzenli olarak kanıta dayalı önerilerde bulunan ulusal uzmanlardan oluşan bağımsız bir panel olan ABD Önleyici Hizmetler Görev Gücü'nün yeni raporunun ana çıkarımlarıdır. Görev gücü başkan yardımcısı Dr. Michael Barry, "Bu olumsuz bir mesaj değil ve vitaminler ve mineraller için kanser veya kalp hastalığını önleme yararı olmadığı anlamına gelmiyor. Varyasyonlar olup olmadığını görmek için daha uzun takipli daha fazla araştırmanın yanı sıra farklı ırksal ve etnik gruplar arasında yapılan çalışmalar için çağrıda bulunduk" diye ekledi.

Öneriler, Ocak 2013 ile Şubat 2022 arasında yayınlanan sağlıklı, hamile olmayan yetişkinlerde multivitaminler, takviye çiftleri veya bireysel takviyeler ve kardiyovasküler hastalık ve kanser riski hakkında 84 çalışmanın gözden geçirilmesine dayanmaktadır. Portland, Ore'deki Kaiser Permanente Kanıta Dayalı Uygulama Merkezi'nden Elizabeth O'Connor, "Çoğunlukla vitamin ve mineral takviyesi kanser veya kalp hastalığını [risk] azaltmadı. Araştırmalar, multivitamin alan kişilerde kanser riskinde, sahte hap veya plasebo alanlara kıyasla %7 azalma gösterdi. Yine de, bu sonuca yol açan çalışmaların kısa takip süresi de dahil olmak üzere sınırlamaları vardı. Bu bulgu istatistiksel olarak anlamlı olsa da, bazı kalıcı sorular var" dedi.

Yeni tavsiyeler, bilinen veya şüphelenilen beslenme eksiklikleri veya hamile olan veya olabilecek ve folik asit ihtiyacı olan kişiler gibi özel ihtiyaçları olan kişiler için geçerli değildir. Chicago Northwestern Üniversitesi'nin Feinberg Tıp Okulu'nda genel iç hastalıkları eğitmeni Dr. Jenny Jia, "Vitamin ve mineral takviyeleri sağlıklı Amerikalılar için gümüş bir kurşun değildir" dedi. Vitaminleri patlatmak yerine meyve ve sebzelerle dolu dengeli bir diyet yemeye, düzenli egzersiz yapmaya ve kalp hastalığı ve kanseri önlemeye yardımcı olmak için önerilen tarama testlerini yaptırmaya odaklanın.

Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 22.06.2022

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Evcil Hayvanımdan Hastalık Kaparmıyım?

Sevimli, arkadaş canlısı, eğlenceli: Evcil hayvanınız hayatınıza çok şey katıyor ancak uzmanlar, nadir durumlarda hastalık da getirebilecekleri konusunda uyarıyor. Houston Baylor Tıp Fakültesi'nden Dr. Stacey Rose, evcil hayvan sahi... Devamını oku



Yaşlılıkta Kas Geliştirmek

Houston'daki Baylor Tıp Fakültesi Ortopedi Bölümü'nden Dr. Adil Ahmed; "Kas geliştirmek ve korumak, her açıdan sağlıklı kalmanın harika bir yolu. Kas ve kas kütlesinin koruyucu etkisi, kas-iskelet sisteminden ortopediye ve hatta beyin sa... Devamını oku



ABD 'Dünyanın En Mutlu Ülkeleri' Listesinde İlk 20'de Yer Alamadı

Amerika Birleşik Devletleri ilk kez dünyanın en mutlu ülkeleri listesinde ilk 20'nin dışında kaldı. Amerikalılar şu anda 23. sırada yer alıyor ve ilk beş ülkenin (Finlandiya (1 numara), Danimarka, İzlanda, İsveç ve İsrail) çok geri... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.