Ultrason Teknolojisi İle Parkinson Belirtilerini Azaltılabilir Mi?

Yeni yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre minimal invaziv (dar alanda ve kısa süreli) ultrason dalgalarının, Parkinson hastalarının hayat kalitesini arttırdığı ve hastalık nedeniyle yaşanan titremeleri önemli ölçüde azalttığı keşfedildi.

İtalya’daki 'Aquila Üniversitesi Biyoteknoloji ve Uygulamalı Klinik Bilimler Bölümünde radyolog olan Dr. Federico Bruno’nun öncülük ettiği araştırmada ses ışınları enerjisi kullanarak çalışan, manyetik rezonans güdümlü odaklanmış ultrason (MRgFUS) adı verilen bir teknolojiyi kullanır. Derin beyin simülasyonu olarak adlandırlılan bu işlem, çoğu insanda başarılı olmasına rağmen kanama ve enfeksiyon gibi bazı riskler taşımaktadır. Tedavinin uygulanabilmesi için beyne küçük bir elektrot yerleştirilmesi gerekmektedir. Yerleştirilen bu elektrot, göğüste kalp pili benzeri bir cihaza bağlanır. Yerleştirilen bu cihaz sayesinde vücutta oluşan titremeler, zıt tarafta hafifletilir. Örneğin vücudun sağ tarafındaki titreme, beynin sol tarafındaki tedaviye yanıt verir ve bu durumun tersi de geçerlidir.

Yapılan deneye 64.5 yaş ortalamasına sahip 39 kişi katıldı. Bu 39 kişiden 21’inde Parkinson hastalığı, 18’ inde ise esansiyel titreme bulunmaktaydı. Deney sonucunda oldukça heyecen verici sonuçlarla karşılaşıldı. 39 kişiden 37’ sinin titremelerinde önemli ölçüde azalma keşfedildi.

Uygulanan tedavinin en önemli özelliği, çok hızlı bir etki göstermesidir. Ayrıca MRgFUS tedavisinde hastanede yatılı kalma süresi oldukça azdır. Hassas ve kırılgan bir yapıya sahip hastalar için de oldukça tolere edilebilir bir tedavidir. Bu tedavi şu anda dünyada birkaç bölgede mevcut olsa da Dr. Bruno çalışmalarda elde edilen ümit verici sonuçlar sayesinde tedavinin hızla yayılacağını belirtti.
Haber Yayınlanma Tarihi : 03.12.2019

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Evcil Hayvanımdan Hastalık Kaparmıyım?

Sevimli, arkadaş canlısı, eğlenceli: Evcil hayvanınız hayatınıza çok şey katıyor ancak uzmanlar, nadir durumlarda hastalık da getirebilecekleri konusunda uyarıyor. Houston Baylor Tıp Fakültesi'nden Dr. Stacey Rose, evcil hayvan sahi... Devamını oku



Yaşlılıkta Kas Geliştirmek

Houston'daki Baylor Tıp Fakültesi Ortopedi Bölümü'nden Dr. Adil Ahmed; "Kas geliştirmek ve korumak, her açıdan sağlıklı kalmanın harika bir yolu. Kas ve kas kütlesinin koruyucu etkisi, kas-iskelet sisteminden ortopediye ve hatta beyin sa... Devamını oku



ABD 'Dünyanın En Mutlu Ülkeleri' Listesinde İlk 20'de Yer Alamadı

Amerika Birleşik Devletleri ilk kez dünyanın en mutlu ülkeleri listesinde ilk 20'nin dışında kaldı. Amerikalılar şu anda 23. sırada yer alıyor ve ilk beş ülkenin (Finlandiya (1 numara), Danimarka, İzlanda, İsveç ve İsrail) çok geri... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.