New York'taki ölüm oranları neyi gösteriyor?

Araştırmacılar, New York'taki COVID-19 ölüm oranının bazı ülkelerin iki katından fazla olduğunu ve şehrin yaşlı ölüm riskinin en yüksek olduğunu belirtti. 1 Mart'tan 16 Mayıs'a kadar New York'ta 191.000'den fazla laboratuvarda onaylanmış COVID-19 vakasının yanı sıra 20.000'den fazla onaylanmış ve olası COVID-19 ölümünü analiz etmek için bir bilgisayar modeli kullandılar.

Bu süre zarfında, şehrin ölüm oranı %1.45 idi. Bu, başka yerlerden bildirilen oranların iki katından fazla. Örneğin, araştırmacılara göre, Çin ve Fransa'daki COVID-19 ölüm oranları %0.7 civarındaydı. New York'un COVID-19 ölüm oranının 75 yaş ve üstünde %13,83 ve 65-74 yaş arasında %4,67 olduğunu tespit ettiler. Enfeksiyon ölüm oranları 25 yaşın altındakilerde %0.011 ve 25-44 yaş grubunda %0.12 idi.

New York'ta Columbia'nın Mailman Halk Sağlığı Okulu'nda epidemiyoloji yardımcısı profesörü olan Wan Yang' a göre "Bu korkunç veriler, yaşlı popülasyonlarda COVID-19'un şiddetini ve enfeksiyon önlemenin önemini vurgulamaktadır. Bu nedenle, uzun süreli bakım ve yetişkin bakım tesislerinde erken teşhis ve enfeksiyon kontrol rehberliğine uyulmalıdır."

Ancak araştırmacılar, gençlere yönelik riskin hafife alınmaması gerektiği konusunda uyardı. Bazı çocuklarda enfeksiyon sonrası Multi-System Inflammatory Syndrome (birçok sistemi tutan inflamatuar sendrom) gelişti.

Yang ve meslektaşları, New York'taki kamu ve özel sağlık sistemlerinin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki diğer birçok yerden daha güçlü olduğunu, bu nedenle COVID-19 ölüm oranlarının ülkenin diğer bölgelerinde ve diğer uluslarda daha da yüksek olabileceğini belirtti. Çalışma, 1 Temmuz'da medRxiv.org ön baskı sunucusunda yayınlandı.



Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 06.07.2020

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Evcil Hayvanımdan Hastalık Kaparmıyım?

Sevimli, arkadaş canlısı, eğlenceli: Evcil hayvanınız hayatınıza çok şey katıyor ancak uzmanlar, nadir durumlarda hastalık da getirebilecekleri konusunda uyarıyor. Houston Baylor Tıp Fakültesi'nden Dr. Stacey Rose, evcil hayvan sahi... Devamını oku



Yaşlılıkta Kas Geliştirmek

Houston'daki Baylor Tıp Fakültesi Ortopedi Bölümü'nden Dr. Adil Ahmed; "Kas geliştirmek ve korumak, her açıdan sağlıklı kalmanın harika bir yolu. Kas ve kas kütlesinin koruyucu etkisi, kas-iskelet sisteminden ortopediye ve hatta beyin sa... Devamını oku



ABD 'Dünyanın En Mutlu Ülkeleri' Listesinde İlk 20'de Yer Alamadı

Amerika Birleşik Devletleri ilk kez dünyanın en mutlu ülkeleri listesinde ilk 20'nin dışında kaldı. Amerikalılar şu anda 23. sırada yer alıyor ve ilk beş ülkenin (Finlandiya (1 numara), Danimarka, İzlanda, İsveç ve İsrail) çok geri... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.