COVID'e karşı antikor kokteyli araştırmaları

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından, onaylanmış veya deneysel bazı ilaçların COVID-19'a karşı etkili olup olmadığını değerlendirmeye yönelik bir çalışma ve büyük klinik çalışmalarda testlerin yapılması için bir çalışma başlatılmıştır. Araştırma büyük ölçüde monoklonal antikor ilaçlarına odaklanacak.

Başkan Donald Trump, Regeneron tarafından yapılan bu tür bir antikor kokteylinin koronavirüs enfeksiyonundan kurtulmasına yardımcı olduğu için geçen hafta manşetlerde yer aldı. Bununla birlikte, terapi henüz COVID-19'a karşı onaylanmamıştır ve hala deneysel olarak kabul edilmektedir. Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) müdürü Dr. Anthony Fauci, "Buradaki amaç, COVID-19 tedavileri gibi en klinik vaatleri gösteren deneysel terapötikleri olabildiğince çabuk tespit etmek ve bunları daha büyük ölçekli testlere taşımaktır" dedi.

NIH'ye göre, yeni aşama 2 çalışması, COVID-19 ile hastaneye kaldırılan yetişkinleri 40 kadar ABD bölgesinde kaydedecek ve NIAID tarafından yürütülüyor. Çalışma, bir plasebo artı remdesivir ile karşılaştırıldığında, antiviral ilaç remdesivir ile birlikte onaylanmış monoklonal antikor risankizumab'ı değerlendirecektir. Ayrıca deneysel monoklonal antikor lenzilumab + remdesivir'i, plasebo ve remdesivir ile karşılaştırarak ile test edecektir.

Monoklonal antikorlar, istilacı virüslere veya diğer patojenlere yanıt olarak bağışıklık sistemi tarafından doğal olarak üretilen proteinlerin laboratuvar versiyonlarıdır. Bazıları COVID dışı kullanımlar için zaten onaylanmıştır: Risankizumab, şiddetli plak sedef hastalığının tedavisi için 2019 yılında ABD Gıda ve İlaç Dairesi onayını almıştır. Lenzilumab şu anda bir faz 3 COVID-19 çalışmasında ve CAR-T tedavileri ile birlikte sıralı tedavi olarak bir faz 1b / 2 çalışmasında ayrı ayrı test edilmektedir.

Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 15.10.2020

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Evcil Hayvanımdan Hastalık Kaparmıyım?

Sevimli, arkadaş canlısı, eğlenceli: Evcil hayvanınız hayatınıza çok şey katıyor ancak uzmanlar, nadir durumlarda hastalık da getirebilecekleri konusunda uyarıyor. Houston Baylor Tıp Fakültesi'nden Dr. Stacey Rose, evcil hayvan sahi... Devamını oku



Yaşlılıkta Kas Geliştirmek

Houston'daki Baylor Tıp Fakültesi Ortopedi Bölümü'nden Dr. Adil Ahmed; "Kas geliştirmek ve korumak, her açıdan sağlıklı kalmanın harika bir yolu. Kas ve kas kütlesinin koruyucu etkisi, kas-iskelet sisteminden ortopediye ve hatta beyin sa... Devamını oku



ABD 'Dünyanın En Mutlu Ülkeleri' Listesinde İlk 20'de Yer Alamadı

Amerika Birleşik Devletleri ilk kez dünyanın en mutlu ülkeleri listesinde ilk 20'nin dışında kaldı. Amerikalılar şu anda 23. sırada yer alıyor ve ilk beş ülkenin (Finlandiya (1 numara), Danimarka, İzlanda, İsveç ve İsrail) çok geri... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.