Antibiyotik Direnci Antibiyotik Kullanmadan da Gelişiyor Olabilir

Fareler üzerinde yapılan yeni araştırmaların sonuçlarına göre antibiyotik tedavisini kısıtlamak da dirençli bakterilerin yayılmasını önlemekte yeterli olmayabilir . İsviçreli bilim adamları bağırsakta yaşayan bakterilerde antibiyotik direncinin yayılmasının yeni mekanizmalarını buldular.

(Nature) dergisinde yayınlanan araştırmada, gereğinde uyku durumuna geçebilen kalıcı bakterilerin direnç geliştirme mekanizmalarıyla ilgili yeni bulgular elde edildi. Direnci önlemek için yalnızca antibiyotik kullanımından kaçınmak yeterli değil, direnç genlerinin yayılmasını önlemek istiyorsak, dirençli bakterilerin yayılmasını baştan hijyen önlemleri ya da aşılarla durdurmaya çalışmalıyız.

ABD’ de bugün yaklaşık 2 milyon kişide antibiyotiklere karşı dirençli bakteriler var ve 23000 kişi bunların neden olduğu hastalıklardan ölüyor. Onun için konunun daha iyi anlaşılması önem taşıyor.

Araştırmacılara göre bakteriler birbirlerinden direnç genleri transfer ediyor ya da spontane mutasyonlarla da dirençli genler ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle bu konuda daha çok tetikte olmak ve bakterileri direnç kapasiteleri yönünden dikkatle izlemek gerekiyor.

Makalenin İngilizce ve orijinal haline buradan ulaşabilirsiniz.

Haber Yayınlanma Tarihi : 10.09.2019

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Sağlıklı Beslenme 'Yaşlanma Saatini' Yavaşlatarak Beyninizi Demanstan Korumanıza Yardımcı Olur

Bilim insanları, sağlıklı beslenen insanların yaşlandıkça daha sağlıklı beyinlere sahip olduğunu ve bunama riskinin azaldığını uzun zamandır fark ediyor. Artık araştırmacılar bunun nedenini bildiklerine inanıyorlar; Kalp dostu A... Devamını oku



Selfie Kültürü İnsanları Estetik Cerrahiye mi Yönlendiriyor?

Yeni bir araştırmaya göre, sosyal medyadaki selfie kültürü, insanların estetik operasyon geçirme isteklerini yoğunlaştırıyor gibi görünüyor. Araştırmacılar, sosyal medya'da geçirilen zamanın kişinin bu tür prosedürlere olan ilg... Devamını oku



Yeşil Yapraklı Sebzelerde E.Coli

Araştırmacılar, marulun E.coli kontaminasyonuna diğer yeşil yapraklı sebzelere göre daha duyarlı olduğunu belirtiyor. Diğer yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, lahana ve karalahana) şiddetli mide kramplarına, kanlı ishale ve kusmaya ned... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.