Orlistat ATC Sınıflaması

ATC SINIFLAMASI - A - SİNDİRİM SİSTEMİ VE METABOLİZMA
A08 OBESİTE TEDAVİSİ (DİYET ÜRÜNLERİ HARİÇ)
A08A OBESİTE TEDAVİSİ (DİYET ÜRÜNLERİ HARİÇ)
A08AB Periferik etkili obesite ilaçları
A08AB01 orlistat

Kısıtlamalar

4.2.18 - Orlistat kullanım ilkeleri

(1) Endokrinoloji ve metabolizma uzman hekimi tarafından düzenlenen en fazla üç ay süreli uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimler tarafından reçete edilebilir. Yazılan her reçeteye, hastanın bir önceki reçeteye göre kaybettiği kilo, diyet ve egzersize uyduğu, BMI değeri hekim tarafından yazılarak kaşe ve imza onayı yapılacaktır.
(2) Daha önce dört ardışık hafta boyunca yalnızca diyetle en az 2,5 kg’lık bir kilo kaybı ve obez hastalarda vücut kitle indeksi (BMI) ≥ 40 kg/m2 olmalıdır.
(3) Reçeteler birer aylık düzenlenecektir.
(4) Tedavinin 12 haftası sonunda hastalarda başlangıçtaki vücut ağırlığının en az %5'ini kaybetmesi halinde tedavinin devamına karar verilirse, yeni bir rapor daha düzenlenerek tedavi üçer aylık sürelerle uzatılabilecektir. 12 hafta sonunda vücut ağırlığının en az %5’inin kaybolmaması halinde tedavi kesilecektir. Bu ilacın kullanımı hastanın hayatı boyunca 2 yılı geçmeyecektir.

Orlistat etkin maddesi hakkında kısa bilgi

Obesite tedavisinde yağ emilimini azaltıcı ajan. Yetişkinde her öğünde 1 kapsül.
Kontrendikasyon; malabsorpsiyon, kolestaz, aşırı duyarlılık.
Etkileşim; varfarin, oral antikoagulanlar, siklosporin, amiodaron, yağda eriyen vitaminler.
Yan etkiler; yağlı dışkı, dışkı kaçırma, karın ağrısı, şişkinlik, diş ve dişeti rahatsızlıkları, kırgınlık...

Bu sitede ve verilen linklerdeki bilgilerin eksik, hatalı veya güncellenmemiş olmasından ve uygulanmasından oluşacak zararlardan site sahibi sorumlu tutulamaz. İlaç kutusunda bulunan prospektüsler daha geniş ve güncellenmiş bilgi içerirler. Lütfen doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız !



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.